I Trekantområdet er du tæt på alt det, der betyder noget ...

I Trekantområdet står livet aldrig stille. Her forenes landsbyens charme, nærhed og natur med storbyens mange muligheder.

Trekantområdet et af landets mest naturskønne områder med en lang kyststrækning samt bælte, fjorde, åer og skove, der indbyder til fiskeri, sejlads og cykelture. En del af vores byer ligger lige ned til vandet – eller i udkanten af store skovområder. Derfor er mange af vores indbyggere så priviligerede, at de bor i gå-afstand fra både badestranden, biografen og et pulserende byliv. Endda til halvdelen af, hvad du skal betale for samme antal kvadratmeter i storbyregion København.

Trekantområdet ligger i hjertet af Danmark med gode forbindelser til resten af landet. Det er her, at tog fra alle retninger krydser hinandens spor. At den danske motorvej deler sig mod nord, syd, øst og vest. Og her eventyrlystne danskere letter til fjerne, eksotiske destinationer. Vi tror på, at gode forbindelser er fundamentet for et godt liv. For os er en motorvej er ikke bare en vej. Det er også en hurtig vej hjem. I Trekantområdet er du tæt på hele din familie – uanset at den er spredt ud over hele landet. Eller hele verden.

Vores gode infrastruktur betyder også, at Trekantområdet er ét stort arbejdsmarked, hvor folk bor i én by og arbejder i en anden. Og skulle drømmejobbet ikke være blandt de cirka 200.000 muligheder i Trekantområdet, kan du på under en time nå Aarhus, Esbjerg og Odense – et opland med mere end 600.000 jobs. Vi er det sted uden for København, hvor du har adgang til flest arbejdspladser på en time.

Mød menneskene

 • De har fået meget for pengene
  Når man kommer fra København kan man godt have lidt fordomme om at bo i en jysk landkommune. Men Marit og Søren Lehmann blev positivt …
 • Fra Helsingør til handlekraft
  En juleaften i Helsingør tænkte Nichlas Christiansen, at der skulle ske noget nyt. Bare 20 dage senere havde han fået et kollegieværelse og …
 • Peter-Jeberg-flytter-til-trekantomraadetPeter faldt for naturen
  Peter V. Jeberg har boet det meste af sit liv i større byer som Odense, København og Oslo. Men da muligheden kom for at kunne bo tæt på …

@trekantomraadet på Instagram

Vores kulturliv byder på masser af hverdagsoplevelser

– men vi har også oplevelser i verdensklasse

Mentaliteten i Trekantområdet er karakteriseret ved en unik iderigdom, handlekraft og skabertrang. Samt modet til at gøre tingene anderledes.

Det afspejles blandt andet i vores kulturliv, hvor vi har tradition for at prioritere ideerne  – uanset om de kommer fra erfarne kulturfolk eller engagerede borgere.

Vores by- og kulturliv byder derfor på hverdagsoplevelser til både legebørn, læseheste og livsnydere, men også oplevelser i verdensklasse til blandt andre adrenalinjunkies, musikelskere og kræsne kunstkendere.

De seneste år er der desuden investeret mange kræfter og kroner i yderligere at styrke områdets kulturliv.

I 2013 barslede Trekantområdet for eksempel med den første festuge på tværs af de syv kommunegrænser. Det er 10 dage med over 400 arrangementer – og en gigantisk smagsprøve på områdets kulturliv.

Og vi nøjes ikke med at skabe morgendagens kultur. Vi sår også frøene til fremtidens stjerner ved at understøtte og udfordre deres ideer og talent, så deres drømme bliver til virkelighed – til glæde for os alle.

.

Mød kulturen

 • Vi puster nyt liv i kulturen
  I Trekantområdet er jazz ikke forbeholdt den gråhårede generation.Takket være Pernille Aavild Juhl og en gruppe af unge jazz-entusiaster …
 • Her er højt til himlen
  I Trekantområdet er der kort fra tanke til handling. Den eventyrlystne pensionist Mogens Rasmussen havde i mange år gået rundt med en ide …
 • Vi skaber morgensdagens stjernestunder
  Ambition, passion og masser af talent har de seneste år fået Fredericia Teater frem i rampelyset på den internationale musicalscene – med …
Selv om hvér dag er en fest i Trekantområdet ...

- er der 10 dage om året, hvor vi giver den ekstra gas

Hvert år i slutningen af august er der festuge i hele Trekantområdet. 10 dage med mere end 400 tankevækkende, opsigtsvækkende og underholdende arrangementer inden for blandt andet kunst, musik, teater, dans, foredrag og børnekultur rundt omkring i de syv kommuner.

Trekantområdets Festuge er både folkelig og finkulturel. Den er én gigantisk smagsprøve på, hvad kulturlivet i Trekantområdet har at byde på – tilsat stærke nationale og internationale krydderier.

Helt særligt for Trekantområdets Festuge er en del af arrangementerne blevet til i et samarbejde mellem områdets borgere, foreninger og kulturinstitutioner, der er gået sammen på tværs af kommunegrænserne for at skabe et event til festugen. Ofte skabt til lige netop det sted, det foregår. It can only happen here.

Festugen 2018

Varighed: 10 dage
Datoer: 24/8 til 2/9

Tema: “Se mig”
Vi ser hele tiden hinanden – ikke mindst på de sociale medier. Samtidig har vi ofte en følelse af, at vi ikke selv bliver set som dem, vi virkelig er. Alle har behov for at blive set. Men måske har vi lige så meget brug for at øve os i at se – rigtigt.

Med årets tema opfordrer vi til at kigge bag facaden og undersøge forholdet mellem individ og fællesskab. At se lidt mindre på os selv og lidt mere på de andre.

www.trekantfest.dk
www.facebook.com/trekantfest
 
@trekantfest på Instagram: